Cum a fost la SkirtBike, primul festival al biciclistelor

mai 20, 2016

    E vineri și simt că trebuia să vă povestesc încă de luni tot ce s-a întâmplat, dar cum emoțiile și oboseala au fost copleșitoare, am lăsat lucrurile să se așeze frumos. 3 femei, mame, împreună cu alte peste 20 de femei și câțiva domni mereu aproape de noi, au învârtit roțile și-au pus sufletul și inima la vedere (după cum ar spune prietena mea Veronica), să creeze primul festival al biciclistelor. SkirtBike a fost mereu o paradă în care femeile s-au dichisit și aranjat bicicletele cu ce au avut ele mai frumos – claxoane colorate, baloane, flori în coș sau animăluțele preferate, o paradă care de la 150 de bicicliste a ajuns la 2000 de bicicliste în cei 7 ani. Iată că debutul acestei comunități, 15 mai 2010, l-am sărbătorit într-un mare fel, duminica aceasta, printr-o superbă ediție în care am extins defilarea biciclistelor la un festival dedicat acestora.

    Am pornit cu emoție și o ploaie cu soare, deschizând această ediție cu un picnic de seară  pe 14 mai, în Parcul Lumea Copiilor. Ne-am jucat, am colorat bannerul festivalului, am mâncat bunătăți oferite de partenerii noștri  Urda.ro, Solaris – Belșug din natură, Ma Baker, Leonidas, La PrajiturElaAqua Carpatica, Duque de la IslaDomeniile Samburesti, TEZYOFabulous Baskets  și Nestlé Fitness.

skirtbike picnic

skirtbike banner

picnic cu biciclete

bike picnic bucharest

foto: DANIEL  OLARU

     Duminică ne-am trezit dimineață devreme, am aranjat și decorat spațiul ce avea să găzduiască sute de bicicliști și bicicliste. Va urma un album amuzant pe pagina noastră de facebook, de before and after și work in progress, cu siguranță. Mulțumim voluntarelor noastre că s-au implicat de la comunicarea evenimentului, aranjat coșulețe de picnic, până la greblat fânul, împărțit ape participantelor sau umflat baloane. Ne-ar fi trebuit și câteva mâini bărbătești, dar vorba sloganului Road Grand Pink de anul acesta ”fetele știu, pot, vor”. 

    Pe la 11.00, puțin mai târziu decât am prevăzut, dar știți voi, femeile nu se grăbesc nicăieri, am spus start festivalului SkirtBike, pe acorduri muzicale oferite de Radio Autobaza, pe care vi-i recomandăm cu drag. Expozanții erau pregătiți să ofere cele mai creative piese vestimentare și accesorii cu tematică biciclistică, iar soarele avea să își facă apariția dintre norii de ploaie, care ne-au cam ținut în suspans până la final.

sonerii personalizate Cruf

foto: DANIEL OLARU

SkirtBike_Ana Lutas10

SkirtBike_Ana Lutas

foto: ANA LUTAS

     12 bicicliste faine s-au pregătit de Cycle Chic Fashion Show, cu Rovena Andrei de la Stylish Mom , make-up oferit de Seventeen Cosmetics,  hair style by Andreea Iordache, Îmbrăcămintea și accesoriile fetelor au fost asigurate cu amabilitatea designerilor Adelina Ivan, Bianca Popp, Undress, Noon, Picabu, Valentina Ciobanu (Sarcoline), Irina Marinescu, Zaha Leather Goods, Crafty Grandma. În jurul orei 14.30 au defilat încrezătoare printre aplauzele noastre și admirația fotografilor prezenți. Despre defilare povestim pe îndelete într-un articol viitor. Mulțumim Miniprix și Seventeen Cosmetics pentru cadourile oferite!

SkirtBike_Bogan Duna25

SkirtBike_Bogan Duna3

foto: BOGDAN DUNA

20160515_15045067

20160515_15092600

20160515_15145935

foto: COSMIN MOȚEI

     În paralel, Bița Color a organizat lecții de mecanică pentru femei, Philips a venit pe bicicletă și a oferit coronițe din flori naturale și fotografii la minut biciclistelor care au trecut pe la stand, Nestlé Fitness a bucurat doamnele cu un cadou în stil pin-up – o eșarfă cu buline,  Tezyo a fotografiat Portret de Biciclistă și Veronica Soare a realizat un atelier de caleidoscoape minunat împreună cu mămici și copii. Pe această cale, vă povestesc că Veronica pornește pe 1 iunie, o dată deloc întâmplătoare, #minunipeCamino,  un proiect de voluntariat ce își propune să strângă fonduri pentru Asociatia Inima Copiilor, care are în grijă nou-născuti cu probleme grave și copii cu afecțiuni cardiace și care a construit sectia de cardiochirurgie a spitalului Marie Curie, plus cea mai moderna sectie de terapie intensivă nou-născuți din sud-estul Europei. Dacă vrei să trăiești împreună cu ea drumul minunilor pe Camino,  33 de zile și 880 de km pe jos, cu rucsacul în spinare și inima plina, te invit să o susții pe Veronica aici. Pe #1iunie ne auzim și noi să vă mulțumim pentru implicarea voastră în cauza socială a festivalului – Biciclete pentru copiii din zone defavorizate, beneficiari ai Asociației Edulier.

caleidoscop

Revenim curând cu portretele doamnelor pe bicicletă.

portret de biciclista by TEZYO

Retro mood, vibe pozitiv, repetiții pentru concertul de seară și festivalul a început să devină din ce în ce mai prietenos cu biciclistele.

20160515_14472941

20160515_14511900

20160515_16263328

20160515_19525525

20160515_18561740

foto: COSMIN MOȚEI

     La ora 17.00, s-a dat startul oficial al Paradei biciclistelor, a 7-a ediție SkirtBike,  prin prezența domnului primar interimar Daniel Băluță. S-a pedalat încet, prea încet pentru gusturile biciclistelor, însă e un motiv de BUCURIE, căci fetele au putut petrece mai mult timp de socializare și până la urmă e o defilare, nu o cursă contra cronometru. De apreciat sunt și biciclistele care au alergat la semimaratonul de dimineață și apoi au pedalat la SkirtBike. Chapeau! (Se știu ele) 

20160515_17093747

20160515_17303721

foto: COSMIN MOȚEI

skirtbike parada biciclistelor

skirtbike be safe

foto: GEORGE DAVID

skirtbike mamica pe bicicleta

     După paradă, trupa de dans Rigadonne a încins pământul și atmosfera festivalului, căci biciclistele noastre au dansat pentru bicicleta oficială a festivalului, oferită de  Pegas. Ne-a șoptit cineva că bicicleta Pegas a ajuns pe mâini bune, căci doamna câștigătoare tocmai rămăsese fără bicicletă acum două săptămâni, din cauza hoților. Cum le aranjează Universul pe toate și nimic nu e întâmplător…

rigadonne dans la skirtbike

     Muzica bună a alungat norii și primul festival SkirtBike și-a luat rămas bun până anul viitor, alături de trupele Otherside și We Singing Colors, concert  powered by Banca Transilvania.

cosmin mptei skirtbike

foto: COSMIN MOȚEI

SkirtBike_Bogan Duna1

foto: BOGDAN DUNA

    Vă mulțumim pentru această duminică fabuloasă.  A fost o mare experiență, primul festival SkirtBike, o ediție de neuitat și asta datorită fiecăreia dintre voi. Vă mulțumim dragi voluntare pentru că ați făcut acest eveniment posibil. Mulțumim domnilor bicicliști pentru coordonarea pe traseu. Mulțumim biciclistelor care au venit din Spania, Italia, Constanța, Galați sau Râmnicu Vâlcea să pedaleze alături de noi. Vă mulțumim pentru entuziasmul vostru și pofta de mers pe bicicletă!  Continuați să pedalați în fiecare zi! Skirtbike este un manifest pentru normalitate, comunitatea bicicliștilor crește de la un an la altul, ne dorim ca pe viitor autoritățile să ia măsuri în ceea ce privește creșterea mobilității urbane, să construiască piste de biciclete sigure, pe stradă, pentru a reduce traficul auto și a încuraja bucureștenii să adopte un mijloc de transport alternativ.

SkirtBike_George David

SkirtBike_George David6

team skirtbike

foto: GEORGE DAVID

20160515_18320000

foto: COSMIN MOȚEI

Skirtbike_Marius Zamfir

foto: MARIUS ZAMFIR

SkirtBike_Loredana Dutanfoto: LOREDANA DUTAN

Mulțumim sponsorilor, colaboratorilor și partenerilor media, care au ajutat ca acest festival să aibă loc:

Sponsor principal: Banca Transilvania

Sponsori: Pegas, Tezyo, Philips, Aqua Carpatica, Seventeen Cosmetics, Melon Helmets, Nestle Fitness.

Parteneri organizatori: Beneva, Stylish Mom, LaPrajiturEla

Colaboratori: CuBrain.ro, Fundatia Calea Victoriei, Mini Prix, Pensiunea Ana Vistisoara Transylvania, Hai cu bicla

Parteneri Media: Revista Tango, Freerider, Diva in bocanci, Revista Atelierul, Comunitatea Biciclistilor din București

Nu în ultimul rând, mulțumim fotografilor! Imagini superbe găsiți aici:

Cu drag și PASIUNE, dar mai ales recunoștință,

SkirtBike Team

SkirtBike_Tiberiu Rahau91

foto: TIBERIU RAHAU

2 Responses to Cum a fost la SkirtBike, primul festival al biciclistelor

  • Si eu va multumesc pentru dedicarea voastra an de an, pentru ca ne-ati format si ne-ati unit!
    Datorita voua, o zi din an ma simt o zeita a frumusetii alaturi de multe alte fete care probabil se simt la fel.
    Si asa cum am mai spus, voi sunteti mamele nostre.
    Va pup si va imbratisez cu drag, a voastra voluntara pe vecie, Irina 🙂

  • Va muoltumim frumos pentru tot efortul depus pentru a face posibil acest frumos si deosebit eveniment!!!!Sunteti o echipa frumoasa si asteptam cu mare interes urmatorul eveniment!

Lasă un răspuns